Lederen GIJS kussens

De naam GIJS
Gijs is een oeroude Hollandse naam die staat voor degelijkheid en kracht.
De naam Gijs geeft kracht aan de duurzaamheid en de kwaliteit van het kussen.
En GIJS is de naam van een hele lieve stoere, ondernemende en sterke Engelse Springer Spaniël.

 

 

Eigenschappen van GIJS kussens.
Een kussen  van natuurlijk materiaal is nooit broeierig of zweterig op de huid. Het leer dat wij gebruiken laat geen zand, haren of ongedierte door.

De kussens zijn gevuld met schapenwol.

De kussens hebben een sterke rustieke look en het leer is 2,2 - 2,5 mm dik. En in verschillende kleuren leverbaar.
Zwart en Grijs zijn meestal op voorraad. Tip: even naar de levertijd informeren.

 

 

Onderhoud van de GIJS kussens.
Het kussen is makkelijk schoon te houden. De stofzuiger en een vochtige doek zijn voldoende.
En is er een ongelukje? Glas rode wijn of....... geen probleem houd het kussen onder de kraan, wanneer nodig met een borstel er overheen en laat het goed drogen. 

 

Zoek je een aparte maat? Dan maken we voor jou een kussen op maat en geheel naar eigen wens. Neem contact met ons op om je wensen kenbaar te maken.

 

Geschiedenis van GIJS
Honden zijn mijn lust en mijn leven, ik heb Duitse Staande Langhaar en Engelse Springer Spaniël. Een gezellig stel bij elkaar waar ik trots op ben. En dit gezellige stel ligt graag op leer. Dus wat doe je dan, je maakt een mooi leren kussen voor je hond. Vrienden en kennissen uit onze omgeving zagen de kussens, tja....en toen kwam de vraag naar de leren kussens!! Men zag hoe praktisch ze waren en dat de hond en de kat er zo graag op liggen.

Na grondig onderzoek qua materiaal, sterkte, onderhoud, duurzaamheid hebben we samen met een looierij uit Nederland een prachtige kwaliteit leer ontwikkeld. Europees gelooid leer dat vuil en water afstotend is en een waxfinishlaag heeft. Om het product compleet te maken hebben we besloten om de kussens te vullen met schapenwol. 

Gewoon oersterk Hollands fabricaat.